Takk skal du ha sir Paul!

Paul Scholes har lagt opp. Her er han med CL-trofeet etter seieren mot Chelsea i 2008.
I dag våknet jeg til en trist nyhet. For etter 150 mål på 676 kamper for «de røde djevlene» har altså ‘The Ginger Prince’ bestemt seg for at nok er nok. Det fikk holde med ti Premier League gull, tre Fa-Cup gull og en haug med andre trofeer underveis. Han skulle vel også hatt to gull i Champions League men suspensjonen i 99 spolerte det.

Paul Scholes er en sjelden mann. En av få ord og som alltid lot beina snakke. Det er litt rart å skrive i fortid, men det er nå slik fra og med i dag. Jeg er heldig nok til å ha fått sett Scholes spille fotball ‘live’ flere ganger på Old Trafford. Senest mot Schalke og Blackpool og de pasningene han strør er det bare veldig få som gjør etter han. Men jeg har aldri sett han score ‘live’ om hukommelsen er korrekt.

Men under min tid i Canal+ kommenterte jeg United-Fulham 18.2.09. Og her var Paul Scholes ‘a pass above the rest’. Pasningene lå limt til kantspillerne om det var til venstre eller høyre. Kommentator Thor-Rune Haugen rystet på hodet og bare lo av Scholes til meg etterpå. ‘Han holdt på med en annen idrett’ sa Haugen om Scholes. Og jeg var så enig.

Her kriger Paul Scholes inn en scoring mot Liverpool i 2006. United vant 2-0.

Et av mine beste minner fra Paul Scholes kunne lett vært scoringen mot Barcelona i 2008, men jeg faller på noe som skjedde rundt påsketider 2000. United spilte borte mot Middlesborough og kom under 1-0 til pause. Men Ryan Giggs og Andrew Cole snudde kampen til Uniteds fordel tidlig i andre omgang. Så kom det som må ha vært et av de reneste og sykeste rett fram-skudd i Premier League’s historie. David Beckham slo ballen tilbake til Gary Neville, han fant Scholes på drøye 30 meter. Og resultatet ser du under. Helt sykt.

Det som vel gjør at jeg husker denne best er at den ble vist på Canal+. For det ble ikke kampen mot Bradford noen uker i forveien da United hadde krust forbi dem med 4-0. Her var det igjen corner fra Beckham som skapte målet. Denne gangen fant han sir Paul ensom utenfor straffefeltet. Slikt gjør man ikke ustraffet…

Avskjeden minner meg litt om Eric Cantona sin avskjed i 1997. Han spilte sin siste seriekamp for United mot West Ham 11.mai ’97. 18.mai kom sjokkbeskjeden som fikk en liten 12-åring fra Fosnavåg til å ta til tårene. Scholes kunne annonsert det etter Blackpool eller Barcelona. Men han lot Edwin få all ære og glory. Typisk for mannen.

Nå er det bare Ryan Giggs igjen av suksessgenerasjonen til United. Jeg tar gjerne med Roy Keane i den kategorien. Beckham har vel ikke bestemt seg for hvor han skal avslutte karrieren. Når det gjelder Giggs satser jeg på at han tar neste år også. Det har stormet rundt 37-åringen i det siste. Og man kunne forstått det om han også plutselig la opp. Men nå trenger vi Giggs til å lime sammen det som garantert kommer til å bli et nytt Unitedlag.

Nå vil jeg bare huske Paul Scholes for den han har vært og fremdeles er som menneske. En fantastisk klubbspiller som ALDRI har vært med på bråk. Men han lærte heller aldri å takle skikkelig. Her er Johan Cederquists hyllest.

Her er noe av det verdens største stjerner har sagt om Scholes…

Zinedine Zidane«My toughest opponent? Scholes of Manchester. He is the complete midfielder, Scholes is undoubtedly the best midfielder of his generation. You rarely come across the complete player, but he is as close to it as you can get.»

Thierry Henry: «For me the best player, and every time we used to play against Manchester United, we always used to be scared of Paul Scholes.»

Xavi: «Paul Scholes is the best midfield player of the last 20 years… He would have been valued more if he was Spanish.»

Xabi Alonso: «Fans in Spain rate him very highly and I admire him a huge amount. To me Paul [Scholes] is a role model. He is the best midfielder I’ve seen in the last 15 or 20 years.”

Marcello Lippi: “Paul Scholes would have been one of my first choices for putting together a great team – that goes to show how highly I have always rated him. He would have been one of the first players I’d have bought, given the chance.”

Edgar Davids: «Every one of us is just trying to become as good as him. Everyone can learn from Paul Scholes.»

David Beckham: «He’s always one of those people others talk about. Even playing at Real Madrid, the players like Zidane, Raúl, Ronaldo, Luís Figo and Roberto Carlos always said to me ‘what’s he like’? They respect him as a footballer, and to have that respect from some of those players is great.»

Ryan Giggs: «I’d go for Scholesy as the club’s greatest ever player. I’ve seen him do things that no other player can do. The way he can control the tempo of games, and his range of passing, are both incredible. We’ve seen over the years that players just haven’t been able to get near him. And you can’t forget his goals either.»

Takk for alt sir Paul. Måtte du bare ikke lære bort taklingsteknikken din på treningsfeltet nå da… 😀

Hva er ditt beste Scholes-minne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: