12 år siden mirakelet i Barcelona!

David May går til værs og United har nettopp løftet CL-trofeet for første gang siden 1968. Nå er det 12 år siden mirakelet i Barcelona. Foto: Scanpix

Det er på denne dag nøyaktig tolv år siden tidenes beste United-sesong endte godt etter noen overtidsminutter det er vanskelig å glemmme.

United som hadde vunnet både Premier League og FA-cupen tidligere den sesongen, var på jakt etter den store trippelen. Men både Roy Keane og Paul Scholes var suspendert. Så det ville ikke bli lett. Det startet også dårlig da Mario Basler sendte Munchen i ledelsen på frispark allerede etter seks minutter.

Jeg var 14 år og satt hjemme i godstolen sammen med mamma og så kampen. Det såg ikke ut til å ende godt. Bayern skapte flere store sjanser utover i andre omgang. Men så fikk United corner og jeg husker å be til Gud. Hva som skjedde etter det er heller blurrete. Men fantastisk. Gjenopplev dei siste minuttene under fra et kamera bak mål uten kommentator.

Can Manchester United score? They always score…

Dermed hadde United tatt trippelen. Og det på Sir Matt Busbys bursdag. Han ville fylt 90 denne dagen. Men du kan være sikker på at han lånte spakene til Gud og styrte showet fra oven. Nå hadde Alex Ferguson fulgt i fotsporene etter Sir Matt og vunnet den gjeveste Europacupen, og skulle kort tid etter bli adlet. Og en fotballkamp med United ble heller aldri det samme. På en måte.

Manchester United – Bayern München 2-1 (0-1)

0-1: Mario Basler (6)

1-1: Teddy Sheringham (90+1)

2-1: Ole Gunnar Solskjær (90+3)

United stilte med disse 11 fra start: 1.Peter Schmeichel – 2.Gary Neville, 5.Ronny Johnsen, 6.Jaap Stam, 3.Denis Irwin – 11.Ryan Giggs, 7.David Beckham, 8.Nicky Butt, 15.Jesper Blomqvist (10.Teddy Sheringham 67) – 19.Dwight Yorke, 9.Andy Cole (20.Ole Gunnar Solskjær 81)

Her ser du action fra garderoben etter kampen!

Hvor såg du denne kampen for 12 år siden? Hva er ditt minne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: