N N N N 19!

Bildet viser enkelt og greit at United er den mestvinnende i antall seriemesterskap i England.

Da var årets siste tur til England over. Jeg er tilbake i hverdagen i Bergen, men ser frem til finalen på lørdag. Om du lurer på om jeg skal til London, så er svaret nei. Jeg kan få billett, men det blir i dyreste laget. Jeg kunne blitt i England fra og med tirsdag, men jeg tok til fornuften og hørte på lommeboka som begynte å bli sulten. Så da blir det CL-finale i Bergen en eller annen plass.

Men for en weekend det har vært! Jeg og mine reisekamerater Magnus, John Kanon og Bjarte ankom Manchester fredag ettermiddag. Etter innlosjering på Arora Hotel, stakk vi til Bishop Blaize for å møte Trond og Arthur. To fantastiske karer som aldri hadde vært på kamp i Manchester. Arthur har vært fan siden tidenes morgen. Eller rettere sagt i 50 år. Jeg har bare respekt for slike folk.

Her ble det imellom alle skålene, quizing der Magnus etterhvert ble til King Magnus på grunn av sin sinnsyke kunnskaper om United, men også andre helt sinnsvake ting om engelsk fotball. Etter mat og drikke tok vi turen til sentrum, hvor jeg, John Kanon og Bjarte tok turen innom The Circus Tavern for å konsumere øl hos den hyggelige og store mannen Barry. Men hva som skjedde etter det, er litt mer usikkert. Det ble hvertfall sent… 😀

Pete Boyle viser frem sin beste side for kamera.

Lørdag kveld tok vi igjen turen til Bishop for å møte Pete Boyle. Han var fullt oppdresset for å delta på en middag til ære for Paddy Crerand. Her fikk jeg også sjansen til å delta, men dressmangelen, prisen og løftet om å delta på David Mays ‘UnitedNight’ ble avgjørende. Så har jeg også mer lyst til å slå meg løs enn å sitte rundt et bord og høre på røverhistorier. Alt til sin tid!

Skål for nr.19. Jeg, Pete og John i slag før sist lørdagkvelds begivenheter.

Så etter den hyggelige seansen på Bishop var planen å dra til ‘Unitednights’ på Walkabout klokken 7 pm. Vi satte oss i taxi. Og det var ikke hvilken som helst taxi! Nigels Taxi! Dette var en mann som kjente flere nordmenn. For her ble vi servert flere norske gloser som egentlig ikke egner seg på trykk. Men en fantastisk fyr å møte. Her har vi fast taxi fremover!

Litt over klokken 7 pm kom vi frem til Walkabout. Her var Jesper Blomqvist og Mickey Thomas gjestene til May. Dette var første gangen jeg fikk møte desse karene. Og kjekt var det. Det var liveband, mat og billig drikke i baren. Så man kunne ikke klage.

Her er jeg i lystig lag med David May og min gode kompis Trond Nordnes.
Posering med CL-pokalen vi skal vinne på lørdag sammen med May og Jesper Blomqvist. Svært sympatisk kar denne Blomqvist.

Etter programmet på Walkabout var ferdig var det tid for nattklubb. Her traff jeg Lee Sharpe, men jeg fikk ikke lov til å ta bilde med han. Sånn er det. Lee Sharpe såg egentlig bare sliten ut. Ingen bombe sikkert.

Nå er det fæst!

Søndag var dagen vi hadde ventet lenge på. Dagen da vi skulle få se det synlige beviset på at United er mestvinnende i England i antall ligamesterskap. The Premiership!

Først var vi på Bishop. Her var det som vanlig liv. Nineteen, Nineteen, Nineteen, Nineteen, Nineteen, Nineteen, Nineteeeeeeeen! runget gjennom lokalet. For det å ha gått forbi Liverpool som mestvinnende klubb betyr fantastisk mye for United. Og det vises på folk også. Se litt av stemningen under!

Så var det var på tide å stikke til stadion. Her var det mosaics og en fantastisk ramme. Kampen ble stor underholdning. Jeg hadde ingen peiling på hva som skjedde andre steder enn akkurat Old Trafford, så dramaet som utspant seg på tv-skjermene ble vi spart for. 4-2 ble det, og nå har jeg jaggu sett Anderson score tre mål på sine tre siste kamper på Old Trafford! Hva er det som skjer??

Etter kampen slet jeg med tårene. Spesielt da Sir Alex Ferguson talte og Edwin Van Der Sar hadde si avskjedstale. Mannen spøkte med at han kom 2-3 år for sent til United. Men han har gitt oss 6 fantastiske år. Nå kan han krone en mesterlig karriere med CL-gull på Wembley mot Barcelona.

Lap of honour!

Etter kampen ble det stor stemning først når vi kom til Barry og the Circus Tavern. Her ristet bokstavelig talt europas minste pub til tonene til blant andre ‘EEEEvery single one of us, loves Alex Ferguson’ og ‘We all live in a Georgie Best world’. Når sant skal sies, var det en av pubene som Best brukte mange ettermiddager i før i tiden. Men stemningen på denne puben er å anbefale!

Mandag var det Fa Youth Cup-finale også mot Sheffield United. Den måtte vi bare få med oss. Etter litt kaos kom jeg, Magnus, Bjarte, Silje, Marius og Vibecke oss til slutt inn og det var en fornøyelse å se fremtidens Unitedstjerner. Vel, det er hvertfall håpet. Men spillere som Morrison, Tunicliffe, Pogba og Keane har absolutt sjansen til å komme gjennom nåløyet. 4-1 ble det og høydepunktene ser du her!

Her feirer United-unggutta det siste målet til Will Keane foran 25000!
Og det synes jeg og Bjarte var akkurat så gøy!

Resten av mandagskvelden ble tilbragt på Circus. Vi håpte at askeskyen skulle ødelegge hjemturen for oss, slik at vi fikk med oss Gary Neville’s testimonial også. Men man kan ikke få alt her i livet… 😀

Nå er det bare å spenne seg fast og glede seg til lørdag.

Wembeley, Wembeley, We are the famous Man United and we are going to Wembeley!

N N N N N N N N N 19!

På twitter? Det er jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: