På denne dag i 1990!

Lee Martin vil for evig bli husket for sin scoring for 21 år siden. Her møttes vi 1.sep 2007.

17.mai er vel dagen da de fleste går i tog og spiser pølser og drikker brus. Men for mange av oss andre handler dagen om noe helt annet. For 17.mai 1990 ble nemlig den dagen som skulle bli starten på den nåværende suksesshistorien for Manchester United. Til og med eg husker dagen som den var igår. Eller i dag! Husker at jeg gikk i tog og spiste is hvertfall…

Men for United og Ferguson såg det stygt ut en stund. For midt under 1989/90 sesongen ble Alex Ferguson, som han het da, plaget av Unitedfansen. Man krevde skottens avgang pga manglende resultater. Og det gjorde ikke ting bedre av at United tapte 5-1 for Manchester City tidlig på sesongen.

Men Fergie bet tennene sammen og skulle få Fa Cupen som si frelse. For Fa-cupen i 1990 har blitt en av de mer berømte trofeene Ferguson har vunnet. Mark Robins reddet kanskje jobben hans med den matchvinnende scoringen mot Nottingham Forest i 3.runde. Før United i tur og orden karret seg forbi Hereford, Newcastle, Sheffield United og Oldham. Alle var i tillegg på bortebane! Selv om Oldham ble spilt på nøytral grunn. Så ble United klare for finale mot Crystal Palace.

12.mai spilte United og Palace en forrykende finale som endte 3-3. Her scoret blant andre Ian Wright to mål for Palace, mens Mark Hughes scoret to for United. Bryan Robson tegnet seg også på scoringslista for de helhvite ved den anledningen. Dermed ble det klart for omkamp. Og den siste finaleomkampen United skulle spille. Den gikk forøvrig også på TVNorge med en litt yngre Thor-Rune Haugen som kommentator.

United stilte med: Les Sealey – Paul Ince, Steve Bruce, Gary Pallister, Lee Martin – Mike Phelan, Neil Webb, Bryan Robson, Danny Wallace – Mark Hughes og Brian McClair. Kamphøydepunktene ser du i vinduet under!

Gratulerer med dagen Nordmenn og Sir Alex Ferguson!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: