Fotballens bakside!

Gambling og alkohol har gjort livet vanskelig for Roy Carroll de siste årene.

Fotballspillere i dag har det godt. Eller? Noen er plettfrie og har den perfekte profilen. Men under overflaten skjuler det seg mange trøblete fotballspillere på de britiske øyer. Jeg tenker på gambling, poker og alkohol. Er det en ting jeg har lite erfaring med, så er det poker. Men det jeg har fått med meg er at mange gamle helter har gjennom tiden vært opptatt med andre ting enn akkurat fotball. Noen ganger har det gått riktig ille.

Husker du Roy Carroll? Mannen som sto i mål for blant andre Manchester United? Carroll er et eksempel på du ikke bør mixe alt for mye av gambling, alkohol og poker. Det er ikke er å anbefale for noen som vil fram som fotballspillere. Eller noe annet for den saks skyld.

Roy Carroll har et rykte som en stordrikker og litt av en gambler. Han blir også for de fleste som er interesserte i engelsk fotball, husket for å slippe inn målet som aldri var. Målet det er snakk om er fra 4.januar 2005 da Tottenham var på besøk hos Manchester United. På overtid befant Carroll seg langt ute etter eit klareringsforsøk, men ballen havnet hos Pedro Mendes som dro til nesten fra midtstreken. Ballen kom mot Carroll og jeg er usikker på om det var den gule ballen, flomlyset eller ukonsentrasjonen, men keeperen famlet likevel ballen et par meter over streken, før han klarte å slå den unna. Utrulig nok ble målet aldri tilkjent. Se målet her.

Det store problemet for Carroll de siste årene har vært poker og gambling. I løpet av karrieren i West Ham spilte han poker for penger mot lagkameratene og skyldte en god del til lagkameratene sine. Det endte med at han måtte forlate klubben og neste stopp var Skandinavia og Danmark.

Men jeg kan til tider forstå at fotballspillere blir så dumme. Rampelys, penger, kvinner, alkohol og litt kortspill er en del av gamet. Bare de som blir passet på og de som har karakterstyrke til å styre unna, klarer å leve et skikkelig liv som proff. Det er ikke noen bombe at en som Ryan Giggs kommer frem i tankene mine da. Hvis jeg ville lære om hvordan spille kortspill, kunne jeg gått inn på no.pokerlistings.com. Men det er aldri helt meg å spille kort. Jeg er rett og slett fullstendig talentløs når det kommer til det å spille kort.

Men tilbake til Carroll. Keeperen ble hentet av Odense i 2009 og skulle ironisk nok erstatte nåværende Unitedkeeper Anders Lindegaard, som var på vei til Aalesund. Carroll fikk 18 måneder i Danmark, og vant pris som årets keeper og fikk også ros for sin gode oppførsel og holdninger. Men senere måtte han flytte hjem pga familiære årsaker. Carroll trodde han skulle få en klubb i hjemlandet ganske enkelt. Men slik har det ikke blitt.

Ryktet til Carroll har gjort det veldig vanskelig for han. En keeper i hans alder burde være nær toppen av karrieren. For mange keepere blir bedre med alderen. Bare se på Edwin Van Der Sar, Brad Friedel og David James. Og noe av det som gjorde det hele vanskeligere, var da han i West Ham fikk en ryggskade og ble ute i seks måneder. Og når han endelig var frisk, fikk han ikke tilbake plassen fra Robert Green. Dette førte til at Carroll ble deprimert.

Carroll går i fotsporene til flere britiske fotballspillere som har slitt med kombinasjonen poker, alkohol og gambling. Av spillere de siste 20 årene kan jeg nevne Paul Gascoigne, Tony Adams, Paul Merson og Matthew Etherington.

Her er Matthew Etherington fra sin tid i West Ham United.

Den gamle West Ham-spilleren Matthew Etherington har fortalt aviser at hans gamblinggjeld var så høy, at han engang måtte låne 300,000 pund til å betale folk som truet han på livet. Han har også fortalt at i løpet av hans tid i West Ham tapte han 20,000 pund pr runde til sine lagkamerater. Etherington var interessant nok på samme lag som Carroll i West Ham i en periode mellom 2004 og 2007. I West Ham var det mye spilling og drikking. Hvorfor er ikke så lett å si, men det hersker sikkert en sterk gruppekultur.

Omdømme er viktig i fotball. Dessverre for Carroll har han ikke mye igjen av det. Han er i midten av 30-årene og burde være på toppen av karrieren. I stedet prøver han nå å holde seg i form i nærheten av hans hjem i Essex, i tilfelle han skulle finne seg en ny klubb. For uansett om han prøver å finne de beste tilbudene på online pokersider, eller om han tar en ekstra økt. Det er det veldig spennende å se hva han ender opp med. For noe må det vel bli…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: