På denne dag!

Uniteds Neil Webb og Oldhams Earl Barret kjempa her om ballen i det fyrste møtet som endte 3-3. Derfor måtte det omkamp til.

Den 11.april 1990 kvalifiserte Manchester United seg til finalen i fa-cupen. Dette var Sir Alex Ferguson sin fyrste finale med klubben og markerte starten på ei tid med dominans som vi knapt har sett maken til. Og den perioda holder vel faktisk på enda!

United møtte Oldham med Denis Irwin på laget til oppgjør på Maine Road. Og det møtet endte som sagt 3-3 etter mål av Danny Wallace, Neil Webb og Bryan Robson. Oldhams mål kom ved Earl Barret og Ian Marshall med to scoringar!

Uniteds lag til omkampen var: Jim Leighton – Mike Phelan, Steve Bruce, Gary Pallister, Lee Martin – Neil Webb, Paul Ince, Bryan Robson, Danny Wallace – Mark Hughes, Brian McClair. På benken satt Mark Robins og Colin Gibson.

Nevnte Robins fekk ei ekstra avgjerande rolle i akkurat denne turneringa dette året for United. Han var også den som scora det berømte målet mot Nottingham Forest i 3.runde då ‘alle’ trudde Sir Alex skulle få sparken om United ikkje vant. Men historien veit vi… Sjå høgdepunkta fra omkampen HER!  Det varma eit nostalgisk fotballhjerte!

Tenåringen Federico Macheda feira sitt andre mål på sine to fyrste kamper for United. Han vant 4 poeng for United. Det var også seiersmarginen ned til Liverpool til slutt!

11.april 2009 var United på besøk hos Sunderland. 1-1 stod det etter mål av Scholes og Kenwyne Jones til langt ut i andre omgang. Så fant Ferguson ut at han skulle sette inn matchvinnaren fra kampen mot Villa helgen før. Og Federico Macheda skulle ikkje bruke lange tida på å sette sitt preg på kampen og vippe ligagullet i Uniteds favør.

Ein annen ting som for meg personlig er litt spesielt med det målet er at Dag Solheim i Canal+ sendte meg ein sms med eit spørsmål. Han lurte på hvem andre som hadde scora i sine to fyrste kamper for United. Eg svarte Ruud Van Nistelrooy i 2001 mot Liverpool og Fulham og Paul Scholes i 1994 mot Port Vale og Ipswich. Eg glemte i farten at også Louis Saha scora mot Southampton og Everton i sine to fyrste. Men akkurat då kokte det i hodet mitt! Sjå målet i vinduet under!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: