Gratulerer med dagen kong Eric!

The King!

’66 was a great year for english football – Eric was born’ er eit ordtak blant Manchester United fansen som eg synast er meget bra. Den franske fotballpoeten Eric Cantona kom til Manchester United i november ’92 etter at egentlig Leeds manager Howard Wilkinson ringte for å høyre om Denis Irwin var ledig. Ferguson noterte ned på en lapp til styreformann Martin Edwards at han måtte høre om Cantona var ledig. ‘And the rest is history’, som man sier…

Eric Cantona var den mystiske koda Manchester United trengte for å verte den store makta som Ferguson lovte i 86 at United skulle verte. Premier League gull i 93,94,96 og 97, FaCup i 94 og 96 og ligagull med Leeds i 92 var dei største trofea Cantona oppnådde, før han som eit lyn fra klar himmel trakk seg fra all fotball 18.mai 1997. Det  var en trist dag for meg og alle Unitedfans.

Stilstudie av kunstmålet mot Sunderland i desember 1996. Kampen endte 5-0 og Cantona scora to av dei.

Idag er du 44 år. Du er supporternes mann. Mine gode venn Pete Boyle i Manchester fortalte om at du dro i baren og kjøpte øl etter ordre fra Pete. Faktisk tre ganga! Ingen verdenstjerne tar seg så uhøgtidleg som du kong Eric. Glemmer aldri noke av det du gjorde for oss. Ha en fin kveld!

Her er ein hyllest av min svenske filmskaparkompis Johan igjen:

Og tidenes pressekonferanse:

En kommentar om “Gratulerer med dagen kong Eric!

Legg til din

  1. Herlig å få litt Cantona-flashback! Eg har ofte sagt at fotballinteressa mi begynte å dale etter 28.mars 1998, då eg brista beinet i handa mi av å sjå United slå Wimbledon på TV. Men etter litt ettertanke, er det mykje som tyder på at det var Cantona sitt farvel som sette det heile i svig. Min favoritt gjennom tidene. =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: