Keep Premier League at Canal+

Me (the red shirt) in the studio during the West Ham-Manchester United game on feb.8 2009.

I have followed english football on norwegian television since very early 90’s. I remembere watching my first game on may 17th 1990.  It was the Fa Cup-final replay between Manchester United and Crystal Palace when Lee Martin scored the winning goal. In 1993 I became a member of the Scandinavian supporterclub for Manchester United and will surely be for the rest of my life.  I do think I have watched at least 80% of every united-game in the the last 16 years.

But my point here is that the Premier League has always been very popular in Norway and has been very accessable. It has been on the present channel Canal+ since 1998 with them having all the rights. Canal+ has also showed the sunday and some monday matches from 1997. But these days their rights in Scandinavia has been bought by a company called Medge Consulting. It would be very sad if the tradition that has been built over 4 decades would be put into a risk just because of money! Ridicoulus if you ask me! So this leads to that it is very uncertain where we can see the Premier League from now on.

I really do think that if it was possible, then should Canal+ pay as much as it is healthy to do to keep screening the best league in the world. Because Canal+ with or without Premier League, would be two different channels. I have worked in the channel as a runner and production-assistent for two months last year, and I really loved the place. Nice people from the program-host to the editor of the matchreviews! I just wants them to keep having the Premier League.

What do people think of the new ‘experts’ in the studio by the way?  I really love the way they run the show. With all respect for the program, it does not hurt to ask for people’s opinion. Otherwise I thinks the staff in the studio are good… Big Ron Atkinson is what you could call an exciting and a big personality!

3 kommentarer om “Keep Premier League at Canal+

Legg til din

  1. Virker noe grått, tafatt og omstendelig dette, tatt disse navnene i betraktning.såent på å se entusiasmen og rollefordelingen rundt dette. De sitter på tung og brei kompetanse, da samtlige har er en lang fartstid, men holder det i seg selv, er det ikke en fordel også å ha en viss utstråling og appeal foran kamera, eller ha evnen til å underholde oss på andre siden av skjermen?
    og er det tilfeldig at samtlige av karene er tidligere forsvarspillere?

  2. Ska passe mej for å uttale mej altfor masse me tanke på min erfaring fra oppholdet i canal+. Men me all mulig respekt for dei nye ‘ekspertane’ i studio, flinke fagfolk ja, men so syns ej det ikkje blir heilt det samme med typer som Ronny Johnsen,Tom Henning Hovi,Vidar Riseth og Roger Nilsen i studio. Uten å kjenne dei personlig, så he dei ikkje veeldig stor grad av entusiasme og tv-personligheit, kanskje me unntak av Riseth… Mens Johnsen he faktisk sportslig tyngde om ej ska seie d slik. Ette 6 år i verdens største klubb. Men absolutt interessant… Men ditte her e tv og underholdningsbransjen og personligheiter som Ron Atkinson og Bryan King he faktisk litt mer tv-personligheit. Men vi fe sjå ka framtida bringe…

  3. jeg stiller meg sterkt undrende til sammensetningen av «eksperter»i studio i dette nye konseptet rundt premier league kampene. Har man funnet de riktige typene til å håndtere en sånn rolle?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: